A Bauer Hockey története

A Bauer Hockey ( amely 2005 és 2008 között Nike Bauer néven futott) egy elsősorban jégkorong felszereléseket gyártó cég, amely fitnesz és egyéb rekreációs sporteszközök gyártásával is foglalkozik.

A fő profilra jellemző a jégkorong fejvédők, kesztyűk, ütők, korcsolyák, sípcsontvédők, védőnadrágok, térdvédők, könyökvédők, szuszpenzorok, kompressziós aláöltözetek és ezek kapus megfelelőinek a fejlesztése és gyártása. A márka 1990-ig elsősorban jégkorcsolyák készítésével foglalkozott, amikor is felvásárolta a Cooper Canada Ltd. ágazati eszközeit. A Bauer az Exeter, New Hampshire-ben székelő Peak Achievement Athletics Inc. egységeként működik.

1927-ben a Western Shoe Company-t tulajdonló Bauer család megalapította a Bauer Skate névre keresztelt céget Kanada egyik nevezetes tartományában. Ontarioban. A Bauer volt az első sportcég, ami a jégkorcsolyákat a penge és a cipőrész állandó összeerősítésével kezdte el gyártani. Az elkövetkezendő években a fő cikkek a “Bauer Supreme” termékcsalád részeként jelentek meg. A vállalat további térnyerését és népszerűségének növekedését az egykori sikeres jégkorong játékos, Bobby Bauer felemelkedésének is köszönheti, aki az 1930-40-es években a Boston Bruins mezében szerepelt, majd később a Hockey Hall of Fame tagjaként is felavatták.

A 60′-as évektől kezdődően az új korcsolyák reklámarcának egy akkori szupersztárt, Bobby Hullt sikerült megszerezni, majd ezt követően a Flyers, a Canadiens és a Rangers top pontszerzőit is sikerült a reklámkampányok arcává tenni. Ezek a marketingsikerek megágyaztak a vállalat egy új korszakának, ami már a Tuuk pengetartó márka felvirágzását is magában foglalta. A következő évtizedek így sikerekben gazdagon teltek.

Az 1990-es években, amikor a termékek palettája már a védőfelszerelésekkel is kibővült, a fejlesztések új irányt vettek, és áttöréseket sikerült elérni: a korcsolyák évről évre egyre könnyebbek lettek, aminek hatására a termékek forradalmáról szólt a következő évtized.

1994-ben a Bauer anyavállalata, a Canstar a Nike leányvállalata lett. Ennek hatására 2006-ban kijött a Supreme One90, amely a Nike Bauer név alatt jelent meg. Ez volt az első alkalom, hogy a Nike partner brandként jelent meg egy termék címkéjén. A kollaboráció 2008-ig tartott, amikor újra Bauerként kezdtek el futni az új termékek.

Még ebben az évben, 2008 szeptemberében a Bauer bejelentette, hogy az egyik rivális céget, a Mission-Itechet felvásárolja, így 2009 elejétől az addigi versenytárs termékei is saját néven kezdtek el futni.

peak achievement athletics épülete
bobby bauer harc közben lekapva
ontario mesés tájai
mister bobby hull