Szolgáltatásaink

Korcsolyaélezés

Élező műhelyünkben képzett szakembereink állnak a rendelkezésükre, amatőr és profi sportolók részére egyaránt. Korcsolyaélező gépünk a Prosharp gyártmánya, amely cég azt a célt tűzte ki, hogy minőségi korcsolyaélező gépeket gyártson és forgalmazzon.

Ha valaha is alaposabban megnézted a korcsolyád pengéit, akkor észrevehetted, hogy ezek az élek nem annyira egy kés pengéjéhez hasonlóak. Inkább szélei élesek és a közepén egy vájat helyezkedik el. Ez a mélyedés a preferenciádtól függően lehet mélyebb vagy sekélyebb. Ezt a mélyedést korcsolya holkerének nevezik. Ha jártál már nálunk éleztetni, biztosan feltettük azt a kérdést, hogy “milyen él kerüljön a korcsolyába?”

Ezt azért tesszük, mert minden holker másképpen befolyásolja a korcsolyázás érzetét és a korcsolya jéggel való kölcsönhatásait. A mélyebb él nagyobb nyomást gyakorol a penge széleire, amelyek ezáltan belemerülnek a jégbe. A laposabb él ennek éppen az ellenkezőjét teszi. Egyenletesebben osztja el a nyomást a penge egész felületén, emiatt kevésbe merül bele a jég felszínébe.

korcsolya köszörülés közben

Nagyobb rádiusz, laposabb él
– tompább korcsolyaél
– jobban megfelel a nehezebb játékosoknak
– kevesebb energiát veszít a jégen
– hatékonyabb korcsolyázás
– magasabb végsebesség
– a kanyarodások és megállások kevésbé lesznek gyorsak vagy élesek
– a gyorsulás korlátozottabb

Kisebb rádiusz, mélyebb vájat
– élesebb korcsolya
– jobban megfelel a könnyebb játékosoknak
– több energiát veszít a jég
– a korcsolyázáshoz több erőfeszítés szükséges
– alacsonyabb végsebesség
– könyebben kivitelezhető kanyarodások és megállások(egy határig)
– robbanékonyabb gyorsulás

Ha ez elsőre túlságosan bonyolultnak hangzik, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot és munkatársaink kellő szaktudással tudnak segítséget nyújtani a számodra legmegfelelőbb élezéssel kapcsolatban.

Korcsolyasütés

Egy új jégkorongkorcsolya hőformázása vagy sütése lehetővé teszi a gyorsabb betörést, így kevésbé lesz fájdalmas ez a folyamat és jobban passzol majd a lábaidhoz. Néhány hokis úgy dönt, hogy otthon süti meg korcsolyáját, mások pedig egy profi boltba viszik őket. De mi inkább az utóbbit ajánljuk, ne próbáld ki ezt otthon: egyrészt tönkreteheted korcsolyádat, vagy akár meg is sérülhetsz benne. Vásárold meg nálunk a korcsolyát, ahol ebben az esetben ingyen megsütjük neked. Természetesen tudjuk, hogy ez online rendelés esetében nem kivitelezhető.

Vajon süthető a korcsolyám?

Nem minden korcsolyát lehet besütni. Általánosságban elmondható, hogy a közép- és felsőkategóriás korcsolyákat lehet sütni. Miközben alacsony kategóriájúakat valószínűleg nem szabad. Az alacsonyabb szintű vagy szabadidős korcsolyáknak a hőformázáshoz szükséges hőmérsékletnek való alávetése az anyagok gyorsabb lebomlásához vezethet, csökkentve a korcsolya támaszképességét és lerövidítve annak teljes élettartamát. Általában érdemes megkérdezni a helyi jégkorongüzlettől vagy a korcsolya gyártójától, hogy megtudja-e sütni az adott korcsolyát. Mi segíthetünk abban, hogy kiderüljön, melyik korcsolyát lehet sütni, és melyiket nem.

Korcsolyaszegecselés

A szegecseket a jégkorcsolya-gyártók általában a pengetartók a korcsolyacipőhöz való rögzítésére használják. Az idő múlásával a fokozott igénybevétel miatt ezek a szegecsek meglazulhatnak, ami a korcsolya tartását instabillá teszi. A meglazult szegecsek cseréjekor a legnehezebb az eltávolítás, így a megfelelő eszközök nélkül ez a munka nem kivitelezhető. Sokszor, amikor korcsolyáját utángyártott pengetartókkal szeretnénk felszerelni, minden meglévő szegecs cserére szorul.

Mi lenne, ha a szegecseket hagyományos csavarokkal helyettesíteném?

A hagyományos csavarok megfelelő kötést biztosítanak, viszont jelentős súlytöbbletet is magukkal hordoznak. A gyártók (általában) nem véletlenül alkalmaznak szegecskötést. Egy felnőtt méretű korcsolyán kb. 14 db rögzítési pont van, ha minden szegecset csavarral helyettesítünk az érezhető súlynövekedést fog eredményezni.

Fűzőringlizés

Pótolhatjuk vagy kicserélhetjük a hiányzó vagy sérült fűzőlyukakat, hogy megakadályozzuk a korcsolyafűzők idő előtti elszakadást. A korcsolya ringliket rendszeresen ellenőrizni kell kopás vagy korrózió (rozsda) jelei szempontjából. Ha ezek a fém betétek a rozsda miatt meghajlanak vagy eltörnek, ajánlott cserélni kell őket, különben az élei hamarosan elszakítják majd a fűzőt.